شغل تولید محتوا به عنوان یکی از بهترین منابع کسب درآمد برای نویسندگان مقالات وب سایت و شبکههای اجتماعی تبدیل شده است. آمارها نشان میدهند که 70% از کسب و کارها در سال 2022 بودجه بازاریابی محتوای خود را افزایش دادند. هر سال نسبت به سالهای قبل به تعداد متقاضیان محتوا نویسی افزوده میشود و این شغل هر روز رو به رشد است بهطوریکه میلیون ها دلار روی شغل تولید محتوا و بازاریابی محتوا سرمایهگذاری میشود. ما در این مقاله در رابطه با چهار موضوع اساسی( تعریف تولید محتوا، انواع تولید محتوا، مزایای تولید محتوا و اصول محتوا نویسی) بحث خواهیم کرد.
فهرست مطالب:
- تولید محتوا چیست؟
- انواع تولید محتوا
- تولید محتوا چه مزیت هایی دارد؟
- چگونه محتوای خوب بنویسیم (اصول محتوا نویسی)
تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا به روند تولید، نوشتن، ویرایش و منتشر کردن محتوا در وبسایت و شبکه های اجتماعی گفته میشود. محتوا دارای فرمت های مختلفی چون متن، ویدیو، پادکست، کتاب الکترونیکی، توضیحات محصول و متن سوشیال مدیا است که به طور کلی توسط کاربر تولید و در شبکه های اجتماعی از جمله وبسایت، یوتیوب، فیسبوک، اینستاگرام، وبلاگ، توییتر وغیره منتشر میشود.
تولید کننده محتوا با نوشتن محتوا یک پیامی را به مخاطب خود میرساند که با توجه به نوع محتوا میتواند در ذهن مخاطب احساس رضایت، خوشحالی و حتی ناراحتی ایجاد کند، البته بیشترین کاربرد محتوا در بخش بازاریابی محتوا است که مخاطبان را ترغیب به خرید محصولات میکند.
یکی از دلایلی که امروزه اکثر کسب و کارها روی تولید محتوا سرمایهگذاری میکنند، اهمیت آن در بازاریابی و فروش محصولات است، زیرا با نوشتن یک متن توضیح محصول خوب شما میتوانید به مخاطبان انگیزه بدهید تا وارد کسب و کار شما شوند و محصولات/خدمات شما را خریداری کنند.
محتوا پادشاه است (Content is the king)! احتمالاً شما هم این جمله معروف اینترنتی را شنیده اید. محتوای خوب از هر لحاظ برای یک کسب و کار آنلاین نیاز است به این مفهوم که هر کسبوکاری که قصد دارد خدمات یا محصولات و برند خود را به دیگران معرفی کند، تولید محتوا اولین و آخرین راهکار است. به عنوان مثال شما یک فروشگاه تولید لباس راهاندازی کردید و قصد دارید محصولات (لباس) خود را به دیگران معرفی کنید، شما با راهاندازی یک صفحه اینستاگرام میتوانید هر روز عکس ها و متن های جذابی آماده کرده و پست کنید. با این کار شما نه تنها که خدمات خود در محل ارائه میدهید بلکه ممکن است از سراسر کشور سفارش دریافت کنید و فروش فوق العادهای داشته باشید.
برای مطالعه مقاله “یوتیوب چیست” کلیک کنید
انواع تولید محتوا
از آنجاییکه مبحث تولید محتوا بسیار گسترده است، نمیتوانیم فرمت مشخصی برای آن تعیین کنیم ما میتوانیم به شکل های مختلفی از محتوای متنی وبسایت ها گرفته تا ویدیوی دو ساعته یوتیوب تولید محتوا کنیم اما هر محتوا در کانال مناسبش منتشر میشود. بطور مثال محتوای متنی را اکثراً در وبسایت ها و وبلاگ ها منتشر میکنند، در حالیکه محتواهای ویدیویی اغلباً مناسب شبکه های یوتیوب و اینستاگرام است.
- تولید محتوای متنی
- تولید محتوای ویدیویی
- تولید کتاب های الکترونیکی
- تولید محتوای صوتی
تولید محتوای متنی
وبلاگ ها و وبسایت ها منابع اطلاعات متنی هستند و اکثراً برای اهداف معرفی برند، دادن اطلاعات به مشتری و جذب مشتری به سمت کسب و کار استفاده میشوند، به این دلیل اکثر صاحبان کسب و کارها محتوای متنی را برای وبسایت ها و وبلاگ ها استفاده میکنند. اکثر آموزشگاه های زبان آنلاین برای اینکه در نتایج بالای گوگل قرار بگیرند، محتوای متنی تولید کرده و منتشر میکنند. در نهایت محتوای متنی آنها توسط گوگل تایید شده و باعث جذب مخاطبان بیشتری میشود.
تولید محتوای ویدیویی
محتوای ویدیویی یک نوع قالب محتوایی است که دارای صوت، تصویر و بخش های گرافیکی است که اغلباً در شبکه های محبوب از جمله یوتیوب، Vimeo، فیسبوک، IGTV، TikTok و اینستاگرام منتشر میشود. تولید محتوای ویدیویی در شبکه های یوتیوب و اینستاگرام از پرطرفدارترین انواع محتوا هستند بطوریکه آمار ها نشان میدهند که بطور تقریبی بیش از 70% از مخاطبان در ایران، بیشترین زمان خود را در اینستاگرام صرف میکنند. شما میتوانید با تولید یک ویدیوی جذاب و منتشر کردن آن در اینستاگرام به راحتی کسب و کار خود را به مردم معرفی کنید.
برای مطالعه مقاله ” 7 شغل اینترنتی پردرآمد در سال 2023” کلیک کنید
تولید کتاب های الکترونیکی
یکی از انواع دیگر محتواهایی که در شبکه های اجتماعی مخاطبان زیادی دارد، کتاب الکترونیکی است که اکثراً در قالب PDF تولید میشود. امروزه شما میتوانید تقریباً هر کتابی را که دوست دارید، از اینترنت دانلود کرده و مطالعه کنید، به دلیل اینکه در هر حوزه ای کتاب الکترونیکی وجود دارد از جمله کتاب های آموزش زبان، کتاب های علمی، اجتماعی، شیمی، فضایی وغیره
یکی از نکات دیگر که باید یادآور شویم این است که امروزه بسیاری از وبسایت ها برای اینکه بتوانند مخاطبان زیادی جذب کنند، در ابتدای راهاندازی کسب و کار خود کتاب های الکترونیکی رایگانی در اختیار کاربران خود قرار میدهند که باعث جلب اعتماد مشتریان زیادی میشود.
تولید محتوای صوتی
به دلیل اینکه پادکست ها حجم کمی دارند و دانلود آنها راحت است، طرفداران زیادی دارند. شما میتوانید با تولید محتوای صوتی تمام اطلاعات مورد نیاز را به مشتری انتقال بدهید. اگر به سایتهای روانشناسی مراجعه کرده باشید، بسیاری از موضوعات روانشناسی از جمله رشد فردی، موفقیت، رازهای ثروتمندی و موضوعات دیگر در پادکست های صوتی توضیح داده شده اند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، اکثر افراد به بیش از 78% محتوای پادکست ها گوش میدهند. به شما پیشنهاد میکنیم از محتوای صوتی نیز برای رشد کسب و کار خود استفاده کنید.
برای مطالعه مقاله ” دیجیتال مارکتینگ چیست” کلیک کنید
تولید محتوا چه مزیت هایی دارد؟
تولید محتوا یکی از شغل های پردرآمد دنیا میباشد که هم برای تولیدکنندگان محتوا و هم برای صاحبان کسب و کارها مزایای زیادی دارد. ما در اینجا به چند مورد از مهمترین مزیت های محتوا نویسی و تولید محتوا اشاره کردیم.
1. با محتوا میتوانید در گوگل رتبه عالی کسب کنید
امروزه گوگل ربات های بسیار هوشمندی را برای ایندکس کردن وبسایت ها طراحی کرده است که به دنبال ارائه دادن محتوای عالی برای کاربران هستند، به این دلیل صاحبان وبسایت ها سعی میکنند در ابتدای راهاندازی وبسایت خود محتوای جذاب و کاربرپسندی تولید کنند تا بتوانند از گوگل رتبه بالا دریافت کنند و به نتایج بالای گوگل برسند. شاید با خود فکر کنید که رسیدن به نتایج بالای گوگل چه سودی برای وبسایت ها دارد؟
از آنجاییکه گوگل بزرگترین موتور جستجوی جهان است، روزانه میلیون ها نفر در جستجوی موضوعات مورد علاقه شان هستند، بنابراین وقتی مخاطب موضوعی را در موتور جستجوی گوگل جستجو میکند، سایت های زیادی در صفحه نتایج ظاهر میشوند. اکثر مخاطبان به محض دیدن لیست نتایج، به اولین سایت وارد میشوند و در نتیجه سایت اول بیشترین فروش را از محصولات خود بدست میآورد. به همین دلیل تمام سایت ها برای رسیدن به نتیجه اول رقابت میکنند.
بطور مثال شما در موتور جستجوی گوگل کلمه “گوشی سامسونگ” را جستجو میکنید ، موتور جستجوی گوگل بیش از 40 میلیون سایت را پیدا میکند که در حوزه فروش گوشی سامسونگ فعالیت میکنند، از این تعداد نتیجه فقط چند سایت در صفحه اول قرار دارند و یکی از سایت ها در نتیجه اول قرار دارد. بیش از 69% از مخاطبان وارد سایت اول میشوند و محصولات آن سایت را خریداری میکنند.
بیشتر بخوانید در بازاریابی چیست و چگونه بازاریابی کنیم
2. با تولید محتوا میتوانید اعتماد مخاطبان را نسبت به برند خود جلب کنید
نوشتن محتوای خوب به برند شما یک هویت خوب میبخشد، به این مفهوم که وقتی شما محتوایی تولید میکنید که کاربرپسند باشد کاربران همیشه برای دریافت اطلاعات به وبسایت شما مراجعه میکنند زیرا به سایت شما به عنوان یک منبع اطلاعاتی خوب اعتماد میکنند و میدانند که محتوای شما به حدی جذاب و کاربردی است که با خواندن آن وقت مخاطب تلف نمیشود. بنابراین اگر شما قصد دارید وبسایتی راهاندازی کنید و از طریق آن به کسب درآمد بپردازید، تولید محتوای خوب بهترین راه پیشرفت کسب و کار آنلاین شماست. به این دلیل اگر شما بر مهارت محتوا نویسی تسلط ندارید، بهتر است یکی از محتوا نویسان حرفهای را استخدام کنید تا بتوانید وبسایت خود را از لحاظ محتوا غنی بسازید تا به نتایج بالای گوگل دست یابید.
3. تولید محتوا به مشتری کمک میکند محصول مورد نظر خود را پیدا کند
نوشتن محتوای خوب به مخاطبان کمک میکند محصول مورد نیاز خود را پیدا کنند، زیرا بسیاری مواقع مخاطبان محصولی را که دوست دارند در گوگل جستجو میکنند و با دیدن اطلاعات مفید درباره محصول وارد سایت مورد نظر میشوند، در اینجا سایتی موفق است که بتواند بهگونهای محتوای مفید تولید کند که در آن به تمام نیاز ها و سوالات مشتری پاسخ داده شود.
بطور مثال شما سایت آموزش زبان انگلیسی دارید و بسیاری از افراد به دنبال یادگیری مهارت اسپیکینگ انگلیسی هستند. شما ضمن اینکه در سایت خود کلاس های اسپیکینگ برگزار میکنید، یک مقاله حرفهای در رابطه با آموزش اسپیکینگ انگلیسی در مدت کم نوشته و منتشر میکنید. در صورتیکه شما مقاله مفید و کاربرپسندی منتشر کرده باشید، مقاله شما به زودی در نتایج بالای گوگل قرار گرفته و کاربران با دیدن تیتر مقاله شما، وارد سایت شده و در نهایت منجر به خرید بالای محصولات شما خواهد شد.
چگونه محتوای خوب بنویسیم(اصول محتوا نویسی)
اولین نکتهای که در محتوا نویسی باید در نظر داشته باشید، این است که محتوا نویسی کپی متن یا ترجمه مستقیم اطلاعات از سایت های دیگر نیست، تولید محتوا یک هنر است که اصول و قوانین خاصی دارد. در صورتیکه تولید محتوای شما در سایت بر اساس اصول و قوانین انجام نشود به این معنی که اگر محتوای شما کپی یا ترجمه شده باشد، گوگل سایت شما را جریمه خواهد کرد. ما در زیر چند مرحله مهم را برای نوشتن یک محتوای خوب بیان کرده ایم.
1- مخاطبان خود را بشناسید
قبل از جمع آوری اطلاعات، نیاز است مخاطبان خود را بشناسید، شما باید بدانید که چه افرادی قرار است به اطلاعات شما دسترسی داشته باشند؟ مخاطبان شما به چه چیزی نیاز دارند؟ چرا این اطلاعات را تولید میکنید؟ پاسخ دادن به این سوالات به شما کمک میکند مخاطبان خود را بشناسید و محتوای خود را مطابق با نیازهای آنها تولید کنید.
2- تحقیق کنید
اولین کاری که برای تولید محتوای خوب باید انجام بدهید، این است که تحقیق کنید و اطلاعات جمعآوری کنید زیرا اطلاعاتی که شما ارائه میدهید باید دقیق و درست باشد در عین حال محتوای شما باید متناسب با نیاز و سلیقه مخاطبان باشد. توجه داشته باشید که امروزه به دلیل رشد رسانه های اجتماعی اطلاعات مخاطبان افزایش یافته است، بنابراین ارائه دادن اطلاعات اشتباه سبب میشود اعتماد مشتری نسبت به برند شما کم شود. بنابراین تحقیق درباره موضوع مورد نظر به شما کمک میکند اطلاعات دقیقی ارائه بدهید.
انتخاب تیتر مناسب مهمترین موضوع در نوشتن محتوای وبسایت است. برای انتخاب کردن محتوای مناسب ابتدا در مورد موضوع در گوگل جستجو کنید و اطلاعات خود را در مورد موضوع کامل کنید، سپس موضوعاتی را انتخاب کنید که فکر میکنید مخاطبان جستجو میکنند، یعنی خود را به جای مخاطبان قرار داده و از دید یک مخاطب در مورد موضوع سوال کنید، سپس این سوالات را در عنوان قرار داده و شروع کنید به توضیح دادن اطلاعات در مورد موضوع.
تحقیق کردن یکی از حساسترین مراحل تولید محتوا است، زیرا برای انتخاب تیتر مناسب برای محتوا باید ابتدا تحقیق کنید که مردم بیشتر چه کلمه کلیدی را جستجو میکنند، علاوه بر این با انتخاب کردن تیتر مناسب شما یک قدم به سمت سئوی محتوا برداشته اید. در واقع انتخاب تیتر مناسب یکی از مهمترین کارهایی است که در بخش تولید محتوا باید انجام دهید.
مقاله تجارت الکترونیک را نیز مطالعه کنید
3- تجزیه تحلیل داده ها
قبل از منتشر کردن هر محتوایی در ابتدا آمارها، ارقام و اطلاعات را بررسی کنید و از درست بودن محتوا مطمئن شوید. بهتر است توسط ابزارهای آنلاین تعداد بازدید روزانه وب سایت خود را بررسی کنید و موضوع مورد نظر را تجزیه تحلیل کرده ببینید که موضوع محتوای شما از جمله موضوعات پر جستجو است یا نه.
در صورتیکه موضوع شما پر جستجو نباشد نوشتن در مورد آن بی فایده است زیرا کسی وجود ندارد که محتوای شما را مطالعه کند پس بهتر است موضوعاتی را انتخاب کنید که پر جستجو باشند.
کپی بودن متن خود را نیز میتوانید با استفاده از ابزارهای آنلاین و وبسایت ها بررسی کنید و مطمئن شوید که محتوای شما کپی نشود زیرا متن ها کپی و ترجمه شده نتیجه خوبی نزد گوگل نخواهد گرفت بنابراین تا حد ممکن محتوای یونیک تولید کنید به این مفهومکه قبل از همه چیز چند مقاله در مورد موضوع مطالعه کنید سپس شروع کنید به نوشتن.
4- محتوای خود را آماده کنید
حالا وقت نوشتن محتوا است، البته باید یادآور شویم که همیشه سعی کنید محتوای شما جامع و کامل باشد و تمام اصول نگارشی را در آن رعایت کنید در عین حال لحن گفتار شما باید ساده و روان باشد تا مخاطب بتواند با متن ارتباط برقرار کند و از خواندن موضوعات خسته نشود که این موضوع به سطح مهارت و سلیقه شخصی شما نیز بستگی دارد اما در کل هرچه خواناتر بهتر.
از استفاده بیجای ویرگول و نقطه خودداری کنید زیرا استفاده بیش از حد این علائم نگارشی باعث میشود متن شما پیچیده به نظر برسد بنابراین سعی کنید بطور کاملاً درست و اصولی در جاهایی که فکر میکنید نیاز است، استفاده کنید.
یکی از نکات دیگری که باید همیشه مدنظر شما باشد، این است که محتوای شما نباید پر از کلمات و جملات اضافه و کلیگویی باشد بلکه باید با دادن اطلاعات کامل نیاز مخاطب را رفع کنید. بسیاری از محتوا نویسان به دلیل کلیگویی در متن محتوا نمیتوانند پیام خود را به مخاطب برسانند، بنابراین وبسایت های آنها رتبه بالایی از گوگل دریافت نمیکند و در لیست نتایج بالا نیستند. پس تا میتوانید در هنگام تولید محتوا از قانون ساده گویی پیروی کنید، به این مفهوم که متن شما باید به گونه ای عام فهم باشد که همه بتوانند با خواندن محتوا موضوع را درک کنند.
5- محتوای خود را ویرایش کنید
پس از اینکه متن شما بصورت کامل آماده شد، چندبار متن را خوانده و ویرایش کنید زیرا منتشر کردن محتوایی که ویرایش نشده باشد، امکان وجود خطا در آن افزایش خواهد یافت. واضحتر بگوییم اگر شما هیچ محتوایی تولید نکنید، بهتر از آن است که محتوای ویرایش نشدهای منتشر کنید، چون وقتی مخاطب محتوای ادیت نشده و ایراد-دار را مطالعه کند، اعتمادش نسبت به برند شما از بین میرود و در نهایت شما مشتریان زیادی را از دست خواهید داد. پس بی گدار به آب نزنید! قبل از انتشار محتوا، خودتان را از درست بودن اطلاعات مطمئن سازید.
6- محتوای خود را منتشر کنید
پس از انجام دادن چهار مرحله بالا نوبت به انتشار محتوا میرسد. فرقی نمیکند که محتوای شما محتوای ویدیویی، متنی، کتاب الکترونیکی یا نوع دیگری باشد، با انجام دادن این مراحل به خوبی میتوانید محتوای خود را تولید و در اختیار کاربران قرار دهید.
کلام نهایی
امروزه تولید محتوا در جهان به عنوان یکی از بهترین راه های معرفی برند، معرفی محصولات، کسب درآمد، وغیره توجه کسب و کارهای زیادی را به خود جلب کرده است بهطوریکه سرمایههای هنگفتی روی محتوا نویسی هزینه میشود. در این مقاله ما سعی کردیم بطور خلاصه مهمترین و کاربردیترین نکات مورد نیاز در مورد تولید محتوا را بیان کنیم تا کاربران عزیزی که قصد استفاده از تولید محتوا برای کسب و کار خود را دارند، بتوانند از محتوا به عنوان منبع اطلاعات استفاده کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!