کسب و کارها در دنیای امروزی نیاز به رقابت دارند، آن هم رقابت شدیدی که هر روز شدیدتر میشود و با وجود این که کسب و کارهای مختلف با هم رقابت میکنند یک سری ربات های جدیدی نیز در این پروسه شرکت کرده و به این رقابت فشار بیشتری وارد میکنند. امروزه اکثر شرکت ها روی استراتژی بازاریابی خود تمرکز میکنند تا بتوانند درین رقابت به موفقیت دست یابند.
پیروز شدن در این رقابت مستلزم داشتن استراتژی بازاریابی بزرگ است، بنابراین داشتن یک استراتژی دقیق میتواند به کسب و کار شما کند هرچه بهتر محصولات و خدمات خود را به مشتریان معرفی کنید و از رقبای خود یک قدم جلو باشید. فرقی نمیکند که کسب و کار شما در چه حوزه ای فعالیت میکند و یا چقدر بزرگ است شما در هر صورت برای رشد کسب و کار و موفقیت خود به بازاریابی نیاز دارید. ما در این مقاله در مورد بازاریابی، استراتژی بازاریابی و نحوه توسعه استراتژی بازاریابی بحث کنیم. تا آخر این مقاله با ما باشید.
فهرست مطالب:
- بازاریابی چیست؟
- استراتژی بازاریابی چیست؟
- چگونه یک استراتژی بازاریابی بسازیم؟
بازاریابی چیست؟
بازاریابی یعنی معرفی برند و افزایش فروش! اگرچه تعریف بازاریابی از دیدگاه هر سازمانی متفاوت است، انجمن اساتید بازاریابی آمریکا مارکتینگ را اینگونه تعریف کرده اند ” بازاریابی اجرای فعالیت هایی در فضای کسب و کار است که جریان کالا و خدمات را از تولیدکننده به سمت مصرفکننده هدایت میکند” در واقع بازاریابی است که کسب و کار را به مشتریان معرفی میکند و داشتن استراتژی بازاریابی یکی از پایه های اساسی برای کسب و کار شما محسوب میشود به این معنی که اگر شما تبلیغات راه اندازی نکنید و مشتریان را به سمت کسب و کار خود جذب نکنید، مشتریان زیادی را از دست خواهید و به اصطلاح از قافله عقب خواهید ماند.
بسیاری از شرکت ها با استفاده از شبکه های اجتماعی برندسازی میکنند و توسط استراتژی بازاریابی خود محصولات/خدمات خود را تبلیغ میکنند. شاید با خود فکر کنید که چگونه میتوانیم یک استراتژی بازاریابی موفقی داشته باشیم؟ ما در این مقاله یک سری نکاتی برای توسعه استراتژی بازاریابی بیان کرده ایم که میتواند به شما کمک کند یک استراتژی خوبی برای کسب و کار خود طراحی کنید.
استراتژی بازاریابی چیست؟
استراتژی به معنای برنامه (Plan)میباشد و به زبان سادهتر استراتژی نقشه ای است که به شما کمک میکند راه خود را پیدا کرده و هدف خود را در زمان مشخصی به واقعیت تبدیل کنید. استراتژی بازاریابی به این مفهوم است که شما برای انجام تبلیغات و جذب مشتری باید یک برنامه منظمی برای بازاریابی کسب و کار خود تعیین کنید و بر اساس آن برنامه با مشتریان خود ارتباط بر قرار کرده و فروش خود را افزایش دهید. فرض کنید شما یک فروشگاه آنلاینی دارید که توسط آن محصولات گوشی های هوشمند میفروشید، برنامه یا استراتژی بازاریابی شما بهطوری است که در ابتدا لیستی از تمام گوشی هایی که در فروشگاه خود دارید تهیه کرده و پست های تبلیغاتی مناسب با شبکه های اجتماعی آماده کنید، بطور مثال شبکه اینستاگرام فروشگاه خود را فعال کنید، در شبکه های فیسبوک، یوتیوب و لینکدین فعالیت داشته باشید و از ایمیل و اس ام اس نیز برای راه اندازی کمپین های بازاریابی خود استفاده کنید. سپس بودجه ای ماهانه مشخصی برای هر برنامه خود ایجاد کنید و بطور منظم در همه آنها فعالیت داشته باشید.
استراتژی شما برای راه اندازی شبکه اینستاگرام چیست؟ طبیعتاً که استفاده از اینستاگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی پرطرفدار میتواند به شما کمک کند در مدت زمان بسیار کم مشتریان زیادی به سمت فروشگاه خود جذب کنید، مشخصاً که در اینجا اینستاگرام به عنوان یکی از اساسیترین بخش های استراتژی بازاریابی شما میباشد. همینطور انجام دادن هر فعالیتی که به رشد کسب و کار شما کمک کند بازاریابی به حساب میرود. خب تا اینجا فهمدیدید که بازاریابی چیست و استراتژی بازاریابی چه مفهومی دارد. ما در ادامه این مقاله نحوه ساخت یک استراتژی بازاریابی را ذکر کرده ایم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید در “بازاریابی چیست و چگونه بازاریابی کنیم”
چگونه یک استراتژی بازاریابی بسازیم؟
شاید برای شما هم ساختن استراتژی بازاریابی چیز عجیبی به نظر برسد اما واقع این کار بسیار سادهتر از آن چیزی است که شما فکر میکنید. با تکمیل کردن فرایند استراتژی بازاریابی که در ادامه این مقاله ذکر شده است، شما به راحتی میتوانید این فرآیند را یاد بگیرید.
بازار هدف خود را تعیین کنید
فرآیند بازاریابی شما زمانی به خوبی جواب می دهد که بازار هدف خود را مشخص کنید به این مفهوم که مشتریان خود را از لحاظ سنی، ویژه گی های شغلی و نیازهای آنها به گروه های مختلف دسته بندی کنید، زیرا بدون تعیین کردن مخاطبان هدف نمی توانید بازاریابی موفقانه ای داشته باشید. بطور مثال بیشترین مخاطبان گوشی های مدل بالایی چون آیفون 14 اکثراً افراد سرمایه دار هستند، بنابراین تبلیغات شما باید مناسب افراد سرمایه دار باشد.
مزیت خود را در رقابت تعیین کنید
یکی از بهترین نکاتی که شما را در رقابت با دیگران موفق میسازد، تعیین مزیت کسب و کار شما نسبت به رقبای شما است به این معنیکه محصول شما باید یک ویژگی خاصی داشته باشد یا خدماتی که شما ارائه میدهید شامل ویژگی های خاصی باشد. وقتی محصول شما شامل تخفیف ویژه ای باشد و قیمت بهتری داشته باشد، مشتریان بیشتری به سمت کسب و کار شما جذب میشود و فروش خوبی را تجربه خواهید کرد.
استراتژی ارتباطات خود را تعیین کنید
ارتباطات به عنوان یکی از پرقدرتترین منابع برای معرفی برند و فروش محصولات است. همانطورکه در بالا اشاره کردیم، استفاده از شبکه های اجتماعی پرطرفداری چون فیسبوک، لینکدین و اینستاگرام به شما کمک میکند با مخاطبان خود بهتر ارتباط برقرار کنید و مخاطبان بیشتری جذب کنید. همیشه بطور منظم در کانال های خود پست کنید و بر اساس برنامه مشخصی تبلیغات کنید.
بودجه خود را آماده کنید
استراتژی بازاریابی شما باید دارای بودجه مشخصی باشد تا در هنگام ضرورت بتوانید از آن استفاده کنید، بطور مثال محصولات شما آماده هستند و شما قصد استفاده از تبلیغات کلیکی را دارید تا بتوانید مشتریان محصولات خود را به مشتریان معرفی کرده و فروش بالایی داشته باشید، باید بودجه ای مخصوص تبلیغات کلیکی خود تعیین کنید و در صورتی که قصد راه اندازی کمپین ایمیل مارکتینگ دارید، باید قسمتی از بودجه شما برای کمپین ایمیل ماکتینگ خود تعیین کنید.
برنامه خود را مدیریت کنید
پس از اینکه تمام مراحل زیر را انجام بدهید، استراتژی شما آماده شده و نیاز به مدیریت دارد. بطور مثال شما باید میزان بودجه و بازخورد تبلیغات خود را بسنجید و ببینید که در مقابل هزینه ای که برای تبلیغات خود انجام داده اید، چقدر مشتری وارد فروشگاه شما شده و از محصولات شما خریداری کرده اند و یا بیشتری ورودی را از کدام کانال اجتماعی داشته اید.
کلام نهایی
یکی از اساسیترین نیازهای هر کسب و کاری برای افزایش فروش محصولات، داشتن استراتژی بازاریابی مشخص است و بدون داشتن استراتژی مارکتینگ نمیتوانید مشتریان زیادی جذب کنید و تجربه فروش خوبی داشته باشید. ما در این مقاله در مورد استراتژی مارکتینگ و موضوعات مربوط به آن بحث کنیم. امیدواریم با خواندن این مقاله بتوانید یک برنامه بازاریابی موفقی برای کسب و کار خود راه اندازی کرده و کسب و کار خود را رونق دهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!