وردپرس یک پلتفرم طراحی سایت است که در سال 2003 وارد دنیای اینترنت شد و اکنون 20 سال از مسیری که طی کرده است میگذرد. این پلتفرم که برای انتشار مطالب و تصاویر وب طراحی شده بود پس از این چند سال به یکی از مشهورترین و محبوبترین سیستم های مدیریت محتوای وب در جهان تبدیل شده است.
این نرم افزار اکنون روی بیش از 42% از وبسایت ها استفاده میشود و پلاگین های کاربردی زیادی دارد که به وبسایت ها اجازه میدهد امکاناتی مختلفی داشته باشند، این نرم افزار به حدی محبوب و دوست داشتنی است که این روزا همه تولدش را تبریک میگویند. تیم تحقیقاتی آکادمیدیجی نیکان به مناسبت 20 سالگی این سیستم محبوب، مقاله ای را تحت نام 20 سالگی وردپرس با موضوعات مختلف آن آماده کرده است. تا آخر این مقاله با ما همراه باشید و از آشنایی با وردپرس لذت ببرید!
وردپرس کیست و از کجا شروع به کار کرد؟
WordPress (وردپرس) یک نرم افزاری است که به کمک آن میتوانید وبسایت راه اندازی کنید و طرز استفاده آن به سادگی یک بازی کامپیوتری است. با استفاده از این برنامه شما میتوانید تصاویر، متن، فیلم و حتی فروشگاه آنلاین را در وبسایت خود جا دهید، حتی مهمتر از آن شما میتوانید قالب های زیبا و حرفه ای برای وبسایت خود انتخاب کنید و با خلاقیت خودتان یک وبسایت بینظیری داشته باشید که به این نرم افزار سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System (CMS) میگویند.
وردپرس که یکی از موفقترین سیستم های مدیریت محتوا در سال 2003 توسط فردی به اسم متیو مولنوگ توسعه داده شد و یک سال بعد (2004) وارد دنیای اینترنت شد. با وجود اینکه این نرم افزار یک روند کاملاً موفقآمیز طولانی طی کرده است اما هنوزم بصورت رایگان در اختیار مردم قرار دارد و از فریلنسرهای و کسب و کارهای کوچک گرفته تا شرکت های بزرگ همه از طریق آن امرار معاش میکنند.
هیچ کسی فکر نمیکرد چنین نرم افزاری خلق شود و دنیای وبسایت را متحول سازد، من فکر میکنم این یک اختراع بینظیر و خدمت بی پایانی از آقای مولنوگ به جهانیان بود.
اولین افزونه ها و قالب ها در وردپرس نسخه های 1.2 و 1.5 روی کار آمدند و همین افزونه ها باعث راحتی کار برای کاربران و ایجاد محبوبت برای وردپرس شدند. اولین قالب پیش فرض این نرم افزار “کوبریک” نام داشت و در واقع یک قالب وبلاگ نویسی کلاسیک بود که توسط مایکل هیلمن طراحی شده بود و به دلیل کاربری ساده ای که داشت کاربران زیادی از آن استفاده کردند، این نرم افزار تا اکنون قابل استفاده است.
از آنجاییکه نسخه 1.5 وردپرس دیگر پاسخگوی نیازهای وبسایت های نبود، این شرکت نسخه 2.5 خود را به بازار ارائه کرد اما باز هم بسنده نبود و پس از گذشت چند ماه اقدام به ساخت نسخه 2.7 کرد که تا سال 2013 قابل استفاده بود اما با انتشار نسخه 3.8 استفاده از این نسخه پایان یافت.
راه طولانی اما پر دستاورد
داستان اینجا تمام نشد! وردپرس در نسخه های 2.7 تا 2.9 خود ویژگی های جدیدی علاوه کرد از جمله مهمترین آنها این بود که شما میتوانستید وردپرس و افزونه های آن را بصورت خودکار بهروز رسانی کنید، همچنان قابلیت نصب افزونه ها از پنل مدیریت وردپرس در این نسخه ایجاد شده بود که خیلی کمک بزرگی به وبسایت ها کرد، در واقع وبسایت ها میتوانستند به تنظیمات پیشرفته ای از پنل مدیریت خود دسترسی داشته باشند.
نسخه 2.9 جای خود را به نسخه 3.0 داد، در این نسخه شبکه(Multisite) با هسته وردپرس ادغام شد و قابلیت های جدیدی چون پست های سفارشی، منوهای ناوبری وغیره ارائه شد که کمک بسیاری در کار وبسایت ها کرد.
وردپرس مسیر طولانی خود را ادامه داد تا اینکه API RESET را در سال 2015 معرفی کرد.
API RESET چیست؟
API Reset به معنای بازنشانی یا صفر کردن API است. API به عبارتی “رابط برنامهنویسی اپلیکیشن” است که به برنامهنویسان امکان ارتباط با سیستمهای دیگر را میدهد تا دادهها و خدمات را به صورت خودکار و بدون نیاز به ورود دستی اطلاعات به دست آورند.
API Reset به معنای تنظیم مجدد تمامیتنظیمات و اطلاعات مربوط به یک API است. با انجام این عملیات، تمامیخطاهای ناشی از تغییرات در API را به حالت اولیه باز میگرداند و به برنامهنویسان اجازه میدهد تا با شروع مجدد ارتباط با API، دادههای جدیدی را دریافت کنند.
به عنوان مثال، در زمانی که شما یک فراخوانی API انجام میدهید و اطلاعات خروجی مشاهده میکنید، ممکن است که این اطلاعات در آینده تغییر کنند. با انجام API Reset، شما میتوانید تمامیتغییرات اعمال شده در API را برطرف کرده و از نسخه قبلی دادهها استفاده کنید.
راه ادامه داشت و در سال 2018 گوتنبرگ در وردپرس نسخه 5.0 به بازار معرفی شد که شامل ویژگی های کاملاً حرفه ای و پیشرفته ای بود. این پروژه پرشور و هیجان تا به امروز ادامه دارد و آخرین نسخه آن 6.2.2 است که در حال حاضر به عنوان جدیدترین نسخه استفاده میشود.
وردپرس تولدت مبارک
طراحی وبسایت وردپرسی با دیجینیکان
آکادمی دیجینیکان به عنوان بزرگترین منبع اطلاعات بازاریابی آنلاین تولد 20 سالگی وردپرس را تبریک میگوید. مجموعه دیجی نیکان آماده ارائه بهترین خدمات و محصولات آموزشی در حوزه های دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت، سئو، تولید محتوا و تبلیغ نویسی میباشد.
شما میتوانید همین حالا به بخش محصولات دیجینیکان مراجعه نموده و دوره طراحی سایت 0-100 دیجی نیکان را خریداری کنید، با این دوره 20 ساعت آموزش همراه با مشاوره رایگان در اختیار شما قرار میگیرد.
برای مطالعه جدیدترین مطالب آموزشی در حوزه های مارکتینگ به وبلاگ آکادمی دیجینیکان مراجعه کنید و از مطالب رایگان مفید بهرهمند شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!