وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که ما اجازه میدهد اطلاعات خود را در قالب عکس فیلم متن و … در وب سایت خود منتشر و مدیریت کنیم
امروزه در هر کسب و کاری که فعالیت میکنید، باید سایت مختص به خود را داشته باشید، خوشبختانه وردپرس کار را برای همه راحت کرده است و اکنون اکثر وبسایتهای موجود در اینترنت با کمک آن ساخته و مدیریت میشوند. به چنین سیستمی، سیستم سی ام اس (cms) نیز گفته میشود. با ما همراه شوید تا ببینیم وردپرس چیست و چرا باید به آن اهمیت داد؟
وردپرس چیست؟
اولین چیزی که باید با آن آشنا شویم، تعریف کلی ماهیت وردپرس است. وردپرس را میتوان دقیقترین و در عین حال سادهترین راهکار موجود به منظور ساخت انواع سایت و یا وبلاگ دانست. در حال حاضر حدوداً سی و پنج درصد از کل وبسایتهایی که بر روی سطح اینترنت فعالیت میکنند با کمک وردپرس به وجود آمدهاند. این رقم با توجه به تعداد بسیار زیاد وبسایتها رقم کمی به شمار نمیآيد و قطعاً نشاندهنده قدرت بسیار زیاد وردپرس جهت ساخت سایتهای مختلف است.
وردپرس به شکل یک پلتفرم دارای امکانات بالا به طور کامل بر روی ساختار وبسایت شما قرار میگیرد و قابلیتهای مختلف خود را در اختیارتان قرار میدهد. پس از نصب شدن وردپرس میتوانید از آن به سادگی جهت مدیریت مطالب، نظرات، و … بهره ببرید. نکته جالب در مورد وردپرس آن است که هم فرایند نصب شدن و هم فرایند به کارگیری آن بسیار ساده خواهد بود. در واقع این سادگی نیز از شاخصههای اصلی وردپرس به شمار میآيد که باید به آن توجه داشته باشیم.
بنابر نظارت کارشناسان بسیار زیادی که در حوزه سی ام اس فعالیت میکنند، وردپرس در حال حاضر مهمترین و پرکاربردترین سیستم CMS در جهان محسوب میشود و بعید است که به این زودیها جای خود را به سیستم دیگری بدهد. جالب است بدانید که کل وردپرس را میتوان در رده سیستمهای منبع باز قرار داد. در واقع همین منبع باز بودن است که موجب شده تا خطاها و ایرادات آن سریعاً برطرف شوند. داشتن مجوز جی پی ال به ما اجازه میدهد تا بدون پرداخت هیچ مبلغ خاصی به سادگی از آن بهره ببریم. این در حالی است که سایر سیستمهای سی ام اس پولی هستند.
بررسی کلی گذشته وردپرس
به منظور شناخت بیشتر هر سیستمی، باید به تاریخچه آن نیز دقت شود. wordpress نیز دارای تاریخچه مختص به خود است که اشاره کردن به آن ضروری به نظر میرسد. اولین جرقههای پیدایش وردپرس در سال دوهزار و سه میلادی زده شد. این پروژه از همان ابتدا نیز به عنوان یک پروژه منبع باز فعالیت خود را آغاز کرد.
در دوران اوج وبلاگها، وردپرس بیشتر در این محیط استفاده میشد، اما زمانی که ساخت وبسایتها افزایش یافتند، وردپرس نیز فعالیت خود را به شکل جدیتر ادامه داد. فعالیت وردپرس در این حوزه روز به روز بیشتر شد تا نهایتاً وردپرس به بزرگترین و پرکاربردیترین سیستم مدیریت محتوا در جهان وب تبدیل گشت.
یکی از دلایل اصلی رشد در این زمینه، ارائه اکستنشنها یا افزونههای خاصی بود که کاربر به صورت جداگانه و با توجه به نیاز خود میتوانست از آنها بهره ببرد. چنین قابلیت خاصی از همان ابتدا موجب افزایش محبوبیت ورد پرس در بین مدیران محتوا شد و تا کنون نیز این محبوبیت ادامه دارد.
اگرچه در سالهای بعد نیز تغییرات مختلفی در وردپرس ایجاد شد، اما هسته اصلی آن هنوز ثابت است و از آن بهره گرفته میشود. امروزه چند صد افزونه گوناگون برای وردپرس ایجاد شده است که کاربران صرف نظر خود میتوانند از آنها استفاده کنند. جالب آن است که افزونههای وردپرس منجر به تغییر در هسته مرکزی نمیشوند و تنها امکانات جدیدی را به شما ارائه خواهند داد. بدون ایجاد وردپرس در سال ۲۰۰۳ قطعاً امروزه تعداد سایتهای کمتری در دنیای اینترنت مشغول به کار بودند. این سیستم مدیریت محتوا از گذشته تاکنون به صورت مداوم همراه ما بوده است و به کمک آن توانستهایم سایتهای گوناگونی را به سادگی تحت کنترل خود در بیاوریم.
بیشتر مطالعه کنید: چگونه فروشگاه اینترنتی بسازیم و از آن کسب درآمد کنیم
منظور اصلی از سیستم مدیریت محتوا چیست؟
اگر خاطرتان باشد گفتیم که وردپرس یک نوع سیستم مدیریت محتوا محسوب میشود. حال شاید این پرسش برایتان به وجود آمده باشد که منظور اصلی از چنین سیستمهایی چیست و چرا وردپرس در رده سیستمهای مذکور قرار میگیرد؟ برای پاسخ به این پرسش باید بیان کرد که سیستمهای مدیریت محتوا سیستمهایی خاص هستند. از آنها به منظور طراحی و ساخت انواع وبسایت بهره گرفته میشود و هر یک با امکانات مختص به خود ارائه خواهند شد.
اگرچه در حال حاضر وردپرس محبوبترین و پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوا در جهان شناخته میشود، اما سیستمهای دیگری نیز در این زمینه فعالیت میکنند که از بین آنها میتوانیم به موارد خاصی همچون جوملا، مجنتو، پرستا شاپ و … اشاره کنیم. هر یک از موارد گفته شده چه از نظر نوع مدیریت سایت و چه از نظر امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهند، متفاوت هستند.
سیستمهای مدیریت محتوا در دو نوع مختلف دستهبندی میشوند. برخی از آنها نیاز به دانش برنامهنویسی دارند و برخی دیگر به چنین موضوعی نیاز نخواهند داشت. تصور کنید که قصد دارید عکسی ساده را وارد صفحه اول سایت خود کنید. با کمک سیستمهای تولید محتوا که نیاز به دانش برنامه نویسی ندارند، این امر به راحتی هرچه تمامتر صورت میگیرد. همین ویژگی موجب شده است که امروزه وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای سایت بدون نیاز به دانش برنامهنویسی، به محبوبیت بالایی دست پیدا کند.
چه سایتهایی را میتوان با کمک وردپرس مدیریت کرد؟
پاسخ به این پرسش ساده است، تقریباً هر سایتی که به ذهنتان میرسد را میتوان به کمک ورد پرس مدیریت کرد. مهمترین چیزی که تغییر پیدا میکند، ماهیت سایت شماست وگرنه ابزارها و افزونههای موجود در وردپرس برای انجام هر نوع فعالیتی آماده هستند. از جمله سایتهای مهمی که میتوان به کمک وردپرس محتوای موجود در آنها را کنترل کرد عبارتاند از: سایتهای ورزشی، سایتهای خبری، سایتهای خدماتی، سایتهای فروشگاهی، سایتهای کاریابی و … . گستره بهرهگیری از وردپرس به منظور ساخت سایت آنقدر زیاد است که میتوان بیان کرد اکثر کاربران ایرانی فقط و فقط از وردپرس بهره میبرند.
بررسی مزایای استفاده از ورد پرس
همانطور که گفته شد، امروزه وردپرس به عنوان بهترین و برترین سیستم مدیریت محتوا به شکل رایگان شناخته شده است. در این بین، مزایای مختلفی وجود داشتهاند که توانسته وردپرس را به جایگاه کنونی آن برسانند. شناخت مزایای مذکور این امکان را به شما میدهد تا بررسی کنید چرا از بین کلیه سیستمهای مدیریت محتوا، توصیه میشود فقط به دنبال وردپرس باشید. در ادامه هر یک از مزایای مربوط به این سیستم مدیریت محتوای بینظیر را با هم بررسی میکنیم.
نصب ساده
به جرئت میتوان بیان کرد که اگر نصب وردپرس آسان نبود، اکنون بسیاری از کاربران به جای آن به سراغ سایر سیستمهای مدیریت محتوا رفته بودند. نصب ساده این سیستم موجب شده است تا کاربران ترسی از به کارگیری آن نداشته باشند و بتوانند بدون نیاز به دانش برنامهنویسی از ورد پرس بهره ببرند.
در واقع باید بیان کرد که یکی از دغدغههای اصلی توسعهدهندگان اولیه وردپرس نیز همین مورد بود که خوشبختانه توانستند به آن دست پیدا کنند.
علاوه بر نصب هسته اصلی ورد پرس، نصب کردن افزونههای مربوط به آن نیز به راحتی صورت میگیرد و لازم نیست که در این زمینه نگرانی خاصی داشته باشید. این افزونهها در یک بخش جداگانه و تنها با یک کلیک قابل نصب شدن هستند و بلافاصله پس از نصب میتوان از آنها بهره گرفت.
شایان ذکر است که نصب کردن ورد پرس اگرچه یک سری راهکارهای خاص خود را دارد، اما این روند برای کلیه سایتهای مدنظر شما یکسان است. به عنوان مثال نصب کردن وردپرس برای مدیریت محتوای یک وبسایت فروشگاهی با روند نصب کردن آن جهت مدیریت محتوا یک وبسایت شخصی هیچ تفاوت خاصی ندارد که خود مزیتی بینظیر به شمار میآيد.
ورد پرس رایگان است
چه کسی از ابزارهای رایگان بدش میآيد؟ وقتی که نام ابزارهای رایگان را میبریم بسیاری از کاربران به یاد ابزارهای بسیار ساده و به دردنخور در حوزه طراحی و مدیریت سایت میافتند، اما باید بگوییم که این موضوع در رابطه با وردپرس کاملاً نادرست است. برخلاف تصور، رایگان بودن وردپرس نه تنها جلوی پیشرفت آن را نگرفته است، بلکه خود یک دلیل اصلی جهت ادامه این پیشرفت به شمار میآيد.
در سالهایی که هنوز وردپرس خیلی بین کاربران محبوب نشده بود، به منظور طراحی صفر تا صد سایت خود باید از دانش برنامهنویسی کمک میگرفتید. طبیعتاً همه افراد با این دانش آشنا نبودند و به همین دلیل به سراغ افرادی میرفتند که با آن آشنایی داشتند. استخدام و بهرهگیری از دانش چنین افرادی نیز قاعدتاً مستلزم پرداخت هزینههای مختلف بود.
خوشبختانه با ظهور وردپرس و شناخت آن، امروزه کمتر کسی نیاز دارد که هزینههای مختلفی را جهت طراحی بخشهای مختلف سایت خود پرداخت کند. بنابراین، اگر از جلمه افرادی هستید که از نظر بودجه در وضعیت مناسبی قرار ندارید و یا نمیخواهید هزینههای زیادی را برای مدیریت وبسایت خود خرج کنید، بهترین انتخاب ممکن برایتان وردپرس است. تنها یک بار کار با این سیستم مدیریت محتوا به شما نشان میدهد که چرا وردپرس، به اولویت اصلی کاربران تبدیل شده است.
استفاده از افزونههای ورد پرس
بدون داشتن اپهای مناسب، تلفن همراه شما به هیچ دردی نمیخورد. این موضوع را میتوان در مورد وردپرس نیز بیان کرد. افزونههای وردپرس دقیقاً مانند اپهای روی تلفن همراه هوشمند، کاراییهای مختلفی را به شما ارائه میکنند. در واقع هر افزونه دارای کارایی منحصر به فرد خود است و با کمک آن میتوان مشکلات گوناگونی را به طور کامل برطرف کرد. چنانچه از افزونههای درستی استفاده شود، میتوان انتظار داشت که روند کنترل محتوای سایت به بهترین شکل ممکن پیش برود.
افزونههای وردپرس با کمک زبان پی اچ پی تولید میشوند و سپس در یک فایل با فرمت زیپ قابل دسترسی هستند. اکثر افزونههای این سیستم به شکل رایگان ارائه خواهند شد، البته گزینههای پولی نیز وجود دارد که اغلب تنها به منظور انجام امور ویژه از آنها بهره میگیرند. افزونهها خیلی سریع بر روی ساختار اصلی وردپرس نصب میشوند تا بتوان از آنها استفاده کرد.
نکته جالب در مورد افزونهها آن است که هر فردی میتواند تنها به سراغ افزونههای موردنیاز خود برود. در واقع اگر به ویژگی خاصی نیاز ندارید لازم نیست افزونه مربوط به آن را نصب کنید. از جمله افزونههای مهمی که در وردپرس نصب میشوند میتوان به افزونههای مربوط به سئو اشاره کرد. این افزونهها در زمان قرار دادن محتوا به شما نمایش میدهند که رتبه محتوای مربوطه از نظر سئو چند است و چطور میتوان آن را بهبود داد.
سخن پایانی
امروزه از سیستمهای مدیریت محتوا به منظور کنترل کلیه بخشهای وبسایتهای مختلف بهره گرفته میشود. اگرچه سیستمهای مدیریت محتوای گوناگونی در این زمینه مشغول به کار هستند، اما وردپرس از همان ابتدای ظهور خود در سال ۲۰۰۳ تاکنون توانسته است نظر کلیه کاربران را جلب کند. این سیستم مدیریت محتوا یا سی ام اس به طور کاملاً رایگان فعالیت مینمایند و برای بهرهگیری از آن لازم نیست که هزینه خاصی را پرداخت کنید. چنین ویژگی مثبتی را نمیتوان در سایر سیستمهای مدیریت محتوا به خوبی مشاهده کرد.
مزیتهای مختلفی همچون امکان نصب افزونهها نیز در سیستم مدیریت محتوای ورد پرس به خوبی قابل استفاده هستند و کاربران زیادی به شکل روزانه از آنها به منظور سر و سامان دادن به سایت خود بهره میبرند. امروزه استفاده از ورد پرس در سایتهای شخصی، فروشگاهی، خبری و … به یک امر کاملاً عادی تبدیل شده است.
ورد پرس به شما کمک میکند تا حتی بدون داشتن یک خط دانش برنامهنویسی، وبسایت خود را به شکل کامل تحت کنترل در بیاورید. منبع باز بودن وردپرس همواره ادامه دارد و به همین دلیل میتوان امیدوار بود که در سالهای آینده نیز همچنان از این سیستم مدیریت محتوا استفاده شود. بنابراین، اگر به تازگی وبسایت خود را راهاندازی کردهاید و قصد دارید آن را مدیریت کنید، wordpress یک انتخاب عالی برایتان خواهد بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!