قیف فروش در واقع همان مسیری است که مشتری را به سمت خرید محصول هدایت میکند.
به نظر شما قیف فروش چه کاربردی دارد؟ آیا میدانستید که امروزه قیف فروش حد اقل توسط 570 هزار وبسایت در اینترنت استفاده می شود؟ در صورتی که شما قیف فروش موفقی داشته باشید، 90% بازدید کنندگانی که تیتر(عنوان پست) شما را می خوانند، بر روی تبلیغ شما کلیک خواهند کرد. اگر میخواهید راجب قیف فروش اطلاعات بیشتری بدست آورید با ما تا آخر این مقاله ای از دیجی نیکان همراه باشید و از اطلاعات کامل این مقاله بهرهمند شوید.
قیف فروش چیست؟
قیف فروش مسیری است که مشتری به سمت محصولات شما طی میکند. در واقع، قیف فروش یا قیف خرید یک استراتژی برای نمایش و فروش محصول است که از آگاهی رسانی محصول به مشتری تا ترغیب مشتری به خرید محصول را در بر می گیرد.
در اصل اصطلاح قیف فروش کمی پیچیده و ناآشنا به گوش می رسد، بیایید اسمش را سفر مشتری بگذاریم. سفر مشتری دقیقا همان تعریف را دارد، مسیری که مشتری طی میکند تا نهایت به صفحه فروش سایت شما منتقل می شود.
ببینید شما یک وبسایت دارید و محصولات شما در آن بارگذاری شده و تمام شرایط فروش محصول آماده است، اما برای اینکه بتوانید محصول خود را بفروشید نیاز است تا مشتری را جذب سایت خود کنید. فرض کنید شما یک مغازه مخصوص فروش عطر باز کرده اید و قصد دارید عطر و ادکلن های زیادی به مردم بفروشید، شما مغازه خود را باز کردید و همه محصولات را دارید اما هنوز مردم مغازه شما را نمی شناسند، شما نیاز دارید تا مشتری را به سمت مغازه خود بکشانید، شاید نیاز باشد تبلیغ کنید یا هر کار دیگری برای جذب مشتری!
“شما باید عین یک روانشناس ذهن مشتری رو بخونین و برای رسیدن به اهداف خود کنترلش کنین” سهراب رستمی
وبسایت هم همان فروشگاه شماست که باید برایش مشتری جذب کنید اما چگونه می توانیم حجم بزرگی از مخاطبان را به سمت فروشگاه یا وبسایت خود جذب کنیم، آنهم در مدت زمان کم؟
اینجاست که قیف فروش یا استراتژی فروش به داد شما می رسد. قیف فروش یک متن تبلیغاتی حرفه ای است که وبسایت ها آن را در سایت خود منتشر کرده و سئو می کنند، در نهایت وقتی کلمه مورد نظر را جستجو می کنند، لینک این متن در نتایج اولیه گوگل ظاهر می شود و مخاطبان از طریق این لینک وارد سایت می شوند.
حالا اصل کار اینجا شروع می شود. متن قیف فروش باید به حدی حرفه ای و جالب باشد که مخاطب با دیدن عنوان روی لینک آن کلیک کند، سپس ادامه متن هم با استفاده از روش فروش آیدا نوشته می شود که در پایان متن مشتری متقاعد می شود که محصول را بخرد.
قیف فروش در اصل شامل ( آگاهی، ارتباط، علاقه و عملکرد یا اقدام) میشود که هر کدام از این مراحل شامل یک سری تکنیک ها و مهارت هایی می شود که با تطبیق آنها می توانید مخاطبان را وادار به خرید کنید. این بود کل مفهوم قیف فروش.
بیشتر بدانید: تبلیغ نویسی چیست؟
مراحل قیف فروش
برای ساخت قیف فروش 4 مرحله اساسی وجود دارد که زیر همه آن ها را به تفصیل توضیح داده ایم.
1. آگاهی
اولین مرحله قیف فروش این است که شما مخاطب یا مشتری را نسبت به برند خود آگاه سازید، وقتی مخاطب موضوع شما را دیده و روی آن کلیک میکند، نیاز است تا به مشتری اطلاعات مهمی ارائه دهید، مشتری را از محصول و برند خود آگاه سازید.
مشتریان باید بدانند که قرار است چه مشکلی از آنها حل شود، این قسمت متن میتواند با یک استفاده از یک سری تکنیک های فروش مشتری را در متن نگهدارد. به طور مثال شما میخواهید دوره آموزش وردپرس به مشتریان خود ارائه دهید، شما با استفاده از عنوان جذاب مشتری را وارد صفحه قیف کرده اید، حالا در ابتدای متن شما یک سری آمار بسیار مهمی از رشد کسب و کارهای وردپرسی ارائه می دهید که مشتری با خواندن این آمار اطلاعاتی انگیزه پیدا میکند. علاوه بر آن مشتری می داند که متن مورد نظر راجب چه موضوعی است.
در این مرحله بهترین کار این است که شما آگهی های زیادی با فرمت های مختلف از جمله، متن، ویدیو، عکس، بنر و غیره بسازید و در تمام شبکه های اجتماعی چون: فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب، وبسایت های مختلف، توییتر… منتشر کنید تا مخاطبان زیادی را در مدت کمی به سمت قیف فروش خود هدایت کنید.
2. علاقه
همانطور که در بخش آگاهی ذکر کردیم، مشتری با دیدن اطلاعات آماری انگیزه پیدا میکند اما قسمت دوم متن شما باید به طوری نوشته شود که نشان دهنده علاقه های مشتری ها باشد، در اصل مشتری یک سری علایقی دارد اما وقتی شما در مورد علایق مشتری صحبت میکنید، مشتری خوشش می آید و انگیزه بیشتری برای خواندن متن پیدا می کند.
شما باید از هر کس دیگری بهتر بدانید که مخاطبان شما به چه چیزهایی علاقه دارند و چگونه می توانید علاقه آنها را نسبت به محصولات جدید خود بر انگیزید. برای این کار شما باید ابتدا تحقیق کنید یا به اصطلاح مشتریان مخاطبان خود را بشناسید. ساده تر بگویم، شما باید بدانید که مشتریان شما به چه محصولی نیاز دارند، مردم کدام مناطق بیشتر به محصول شما نیاز دارند، محصول شما مناسب کدام رده سنی افراد است(افراد پیر، جوان، متوسط، مرد، زن، کودک)… این ها سوالاتی هستند که محصول شما باید پاسخگوی آنها باشد تا مخاطبان علاقهمند محصول شما شوند و محصول شما را بخرند.
3- میل یا خواسته
پس از اینکه شما در مخاطبان خود نسبت به محصولات و خدمات خود علاقه ایجاد کردید، مشتریان شما با تمام شوق و اشتیاق به سمت محصولات شما می آیند، اما اینجا یک نکته مهم وجود دارد و آن میل به خرید است، تفاوت علاقه با میل این است که مشتری شاید نسبت به تبلیغ و محتوای بازاریابی شما علاقهمند شوند و بخواهند حداقل یکبار وارد سایت شما شوند، اما آیا آنها محصول شما را خریداری میکنند؟ در اصل شما باید به خریدار احتمالی در مورد پیشنهادات، قیمت و بسته بندی خود اطلاع دهید تا بتوانند تصمیم خرید آگاهانه ای اتخاذ کنند.
اینجاست که شما باید میل به خرید را در مشتری ایجاد کنید، یعنی با پیشنهاد خدمات رایگان و یا تخفیف ویژه ای که ارائه میدهید، به آنها وانمود کنید که محصول شما بهترین محصولی است که میتواند نیاز آنها را برطرف کند، تا در نهایت میل به خرید آنها افزایش یابد.
فراتر از صفحات محصول خود، می توانید با ایجاد وبلاگ هایی با محتوای مفید، ارائه ارسال رایگان یا ارائه پیشنهادهای تبلیغاتی سخاوتمندانه تمایل آنها را به خرید افزایش دهید. در نهایت، هدف برای این مرحله متقاعد کردن مشتری بالقوه است که آنها به شدت برای خرید محصول شما به آن نیاز دارند.
4. عمل (Action)
مرحله عمل قیف فروش زمانی است که یک مشتری بالقوه تصمیم به خرید می گیرد. اولویت شما الان این است که نیازها و انتظارات مشتری جدید را با موفقیت برآورده کنید. برای انجام این کار، می توانید مطالب آموزشی بیشتری را در مورد محصول خود ارائه دهید و به آنها در یادگیری نحوه استفاده صحیح یا مؤثر از محصول خود را کمک کنید تا ارزش محصول و خدمات شما افزایش یابد.
بهترین کار برای اینکه مشتری شما خرید مطمئنی داشته باشد، این است که شما دیدگاه مثبتی نسبت به محصول خود در مشتری ایجاد کنید تا او بتواند با رضایت اقدام به خرید کند. بطور مثال: در بخش پایینی صفحه محصول خود، کادر کامنت ها و نظرات دیگران را فعال کنید، وقتی مشتریان شما در مورد محصول/خدمات و برند شما نظر میدهند، مشتری بالقوه با خواندن نظرات مثبت، مطمئن میشود که ویژگی های محصول شما واقعی است و مشکل او را حل میکند.
حتما بخوانید: سفر مشتری چیست؟
نتیجه
ما در این مقاله بطور خلاصه راجب قیف فروش به شما توضیح داده ایم اما اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید و میخواهید بدانید که سفر مشتری چیست، پیشنهاد میکنیم حتما مقاله سفر مشتری را مطالعه کنید.
قیف فروش ابزاری قدرتمند است که فروشندگان اینترنتی را در بهبود تجربه خرید مشتریان و افزایش فروش خود یاری میکند. با سادگی استفاده، ارائه گزارشات دقیق و ارتباط مستقیم با مشتریان، قیف فروش به عنوان یک راهکار موثر در دنیای تجارت الکترونیک مطرح میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!