تبلیغات کلیکی چیست و چه مزایایی دارد؟

نمایش آگهی تبلیغات کلیکی در کامپیوتر روی میز

تبلیغات کلیکی به تبلیغاتی که گفته میشود که در ازای هر کلیکی که روی تبلیغ انجام شود، از حساب تبلیغ کننده مقداری پول کسر می شود و به حساب کلیک کننده میرود.

آیا میدانید که در سال 2021 در سراسر جهان 144.8 میلیارد دلار هزینه تبلیغات کلیکی شده است؟ آمارها نشان میدهند که 52% از ورودی های سایت با از استفاده از تبلیغات کلیکی در موبایل انجام میشود. همچنان بر اساس گزارش دیگری که توسط شرکت گوگل در سال 2023 منتشر شد، 70% از همه نمایش های جستجوی پولی در تلفن همراه است.

اگر قصد دارید در مورد تبلیغات کلیکی بدانید، این مقاله برای شما نوشته شده است، با ما تا آخر این مقاله همراه باشید تا با تبلیغات کلیکی، هزینه ها و مزیت های آن آشنا شوید.

فهرست مطالب:

  • تبلیغات کلیکی چیست؟
  • تبلیغات کلیکی چه مزیت هایی دارد؟
  • تبلیغات کلیکی چقدر هزینه دارد؟

تبلیغات کلیکی چیست؟

نمایش تبلیغات در بیلبوردهای هوشمند شهری

تبلیغات کلیکی بخشی از دیجیتال مارکتینگ است که در اصل از کلمه انگلیسی PPC(Pay per click) گرفته شده است که به معنی پرداخت در ازای هر کلیک میباشد. یعنی وقتی شما محصولات یا خدماتی دارید و میخواهید آن را بفروش برسانید، از تبلیغات کلیکی استفاده میکنید.

تعریف دیگری که از تبلیغات کلیکی ارائه میشود، این است که، تبلیغات کلیکی مدلی از تبلیغات دیجیتالی است که در آن تبلیغ کننده در ازای هربار کلیکی که روی تبلیغاتش میشود، مقدار هزینه ای پرداخت میکند و هنگامی که تبلیغات کلیکی به درستی کار می کند، هزینه آن ناچیز است، زیرا مفاد تبلیغ کننده خیلی بیشتر از هزینه ای است که انجام میدهد.

مطالعه کنید: چگونه فروش خود را افزایش دهیم؟

تبلیغات کلیکی یا PPC(Pay per click) طوری است که شما یک بنر تبلیغاتی که شامل برند، محصولات و لینک سایت شما است، به سایت منتشر کننده می دهید تا آن را در سایت خود منتشر کند و در ازای هر کلیکی که مخاطبان آن سایت بر روی بنر شما انجام بدهند، مقدار پولی به سایت منتشر کننده پرداخت می کنید.

به طور مثال اگر شما برای هر کلیک 300 تومان پرداخت کنید و در نهایت هر کلیک منجر به فروش یک محصول 300000 تومانی شود، این به این معنی است که در ازای هزینه هر کلیک هزار برابر مفاد بدست آوردید، البته این در شرایطی است که شما در سایت خود محصول پر تقاضایی داشته باشید و در بخش توضیحات محصول خود قوی عمل کرده باشید که این بستگی به مهارت محتوا نویسی شما دارد.

شاید این سوال در ذهن شما خلق شده باشد که PPC(Pay per click) چگونه کار میکند؟ با ما باشید و تا پایان مقاله از اطلاعات مفید لذت ببرید!

اگر شما متن بالا را با دقت مطالعه کرده باشید، با ماهیت ظاهری تبلیغات کلیکی آشنا شده اید، اما مدل پرداخت تبلیغات در ازای کلیک بر اساس کلمات کلیدی است، یعنی تبلیغات شما زمانی در موتورهای جستجو ظاهر میشوند که مخاطبان کلمات مربوط به تبلیغات شما را جستجو کنند، بطور مثال شما میخواهید یک کتاب زبان انگلیسی بفروشید، تبلیغی از محصول خود را در یک سایت بزرگی منتشر کردید، حال این سایت ممکن است شامل حوزه های زبانی، تکنولوژی، اطلاعات عمومی، روانشناسی و مطالب دیگری باشد که روزانه هزاران تبلیغ در آن منتشر میشود، اما مخاطبان چه زمانی میتوانند تبلیغ شما را ببینند؟ زمانی که به جستجوی کتاب انگلیسی در این سایت باشند، آنها وقتی کلمه ” کتاب زبان انگلیسی ” را جستجو کنند، تبلیغ شما روی صفحه جستجوی آنها ظاهر میشود و آنها از طریق آن تبلیغ وارد سایت شما میشوند.

سه دختر دور میز نشسته و از تبلیغات کلیکی استفاده میکنند

بیشتر بیاموزید: وردپرس چیست؟

در واقع، برند هایی که از تبلیغات کلیکی استفاد میکنند، در ابتدا پرکاربردترین کلمات مرتبط با محصولات و خدمات خود انتخاب میکنند و پس از تحقیق و تجزیه و تحلیل، روی مرتبط‌ترین کلمات سرمایه‌گذاری میکنند. بطور مثال، شما در حوزه زبان انگلیسی فعالیت می کنید، کلمه آموزش زبان انگلیسی میتواند بهترین گزینه برای انجام تبلیغات کلیکی باشد، زیرا کلمه “آموزش زبان انگلیسی” بیشترین جستجو را در حوزه زبان انگلیسی دارد. بنابراین شما میتوانید بنرهای تبلیغاتی خود را با کلمه کلیدی ” آموزش زبان انگلیسی” آماده کنید و در سایت ها منتشر کنید.

PPC(Pay per click) یک منبع درآمد خوبی برای هردو طرف تبلیغ کننده و ناشر دارد، زیرا هردو سود میبرند. چگونه؟ وقتی تبلیغ کننده محصولات و خدمات خود را در ازای هزینه ناچیزی تبلیغ میکند و به فروش بالایی دست می یابد، در واقع بیشترین سود را داشته است. این در حالی است که پول تبلیغ کننده به هدر نمی رود، زیرا تا زمانیکه مخاطب بر روی تبلیغ کلیک نکند، پولی از حساب تبلیغ کننده کسر نمی شود و در واقع این یک پس اندازی برای تبلیغات بیشتر است.

در عین حال، سایت ناشر که تبلیغات دیگران را منتشر می کند در ازای کلیک مخاطبانش روی تبلیغات مورد نظر، از صاحبان کسب و کار پول دریافت میکند و به دلیل اینکه همزمان تبلیغات سایت های زیادی را با هم منتشر می کند، پول زیادی کسب بدست می آورد. اگر به شرکت هایی چون گوگل و فیسبوک که خدمات رایگانی ارائه می دهند، نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که آنها با استفاده از PPC(Pay per click) درآمد زیادی کسب میکنند.

تبلیغات کلیکی چه مزیت هایی دارد؟

تبلیغات کلیکی مزیت های زیادی دارد، زیرا همانگونه که قبلاً اشاره کردیم، شما می توانید با هزینه اندک به درآمد بالایی برسید که این یک بازی بُرد بُرد برای شما و سایت ناشر است، البته این تبلیغات مزیت های دیگری هم دارد که ممکن است شما از آنها آگاهی نداشته باشید! در زیر به برخی از مهمترین مزیت های تبلیغات کلیکی اشاره کرده ایم.

رسان های اجتماعی مختلف که توسط آنها تبلیغات کلیکی را منتشر میکنند

تبلیغات کلیکی کسب و کار را در رسیدن به هدفش کمک میکند.

اگر شما یک سایت آموزشی یا فروشگاه آنلاین و یک هر صفحه وب شخصی دارید که می خواهید از طریق آن محصولات و خدمات خود را به دیگران ارائه کنید، شما نیاز دارید تا برند خود را معرفی کنید و محصولات خود را در معرض دید گروه بزرگی از مشتریان و مخاطبان قرار دهید، PPC(Pay per click) دقیقاً این کار را برای شما انجام میدهد، وقتی شما تبلیغات خود را در سایت های معتبر منتشر می کنید، مخاطبان زیادی در طول روز تبلیغ برند شما را مشاهده کرده و یک تعداد زیادی از آنها ترغیب می شوند تا محصول شما را بخرند و این در مدت کمی اتفاق می افتد، یعنی شما نیاز ندارید چند ماه منتظر باشید تا برند شما معرفی شود و محصولات شما بفروش برسد، زیرا یکی از مزیت های این تبلیغات بازخورد سریع است.

کلیک کنید: چگونه رپورتاژ بنویسیم؟

تبلیغات کلیکی قابل اندازه گیری است

هدف از قابلیت اندازه گیری PPC(Pay per click) این است که مقدار پولی که شما هزینه می کنید و مقدار مفادی که از فروش محصولات تبلیغ شده خود بدست می آورید، مشخص است. سایت هایی که تبلیغات شما را منتشر میکنند، در ابتدا نرخ تبلیغ خود را به ازای هر کلیک به شما بیان میکنند و شما پس از راه اندازی کمپین می‌توانید کمپین خود را مدیریت کنید، یعنی شما میتوانید مشاهده کنید که در طول روز چند نفر بر روی تبلیغات شما کلیک کرده اند و چقدر پول از حساب شما کسر شده است و در نهایت چه تعدادی از محصولات خود را فروخته اید.

به طور مثال اگر شما کمپین تبلیغات کلیکی برای فروش محصولات روانشناسی راه اندازی کرده اید، کمپین خود را راه اندازی کنید، سپس سایت تبلیغ کننده مدیریت کمپین را به شما می‌سپارد، فرضاً شما در روز اول 1000 بازدید داشته اید و از این تعداد بازدید 100 نفر وارد سایت شما شده اند، در پنل شما نوشته شده است که تعداد بازدید تبلیغ شما 1000 بار و تعداد کلیک بر روی تبلیغ 100 بار، در نهایت شما از پنل مدیریت سایت خود نیز مشاهده می کنید که از این 100 نفر چند نفر اقدام به خرید محصول کرده اند. به همین سادگی!

تبلیغات کلیکی بازخورد سریعی دارد

مطمئناً شما هم با خواندن مطالب فوق متوجه این مسئله شده اید که تبلیغات کلیکی بازخورد سریعی دارد. در اصل، کسب و کارهایی که محصول خود را کاملاً آماده کرده اند و فقط منتظر فروش بالای محصول در مدت زمان کم هستند، اقدام به انجام تبلیغات کلیکی میکنند، زیرا تبلیغات کلیکی زمانبر نیست و در مدت کم، حجم بزرگی از مخاطبان را وارد صفحه محصول شما می کند. البته باید یادآور شویم که بسیاری از صاحبان کسب و کارها فکر میکنند این حجم بزرگی از مخاطبان برای همیشه وارد سایت میشوند و می مانند، در حالیکه اینگونه نیست. این تبلیغات برای مدت کوتاهی است که بازخورد بالایی دارد و فقط بعضی از کاربرانی که از سایت تبلیغ کننده وارد سایت شما شده اند، در سایت باقی می مانند، بقیه مخاطبان پس از مدتی از سایت شما خارج می شوند.

نکته خوب این است که شما در این مدت کم، به هدف فروش بالا و معرفی برند خود می رسید، زیرا اگر شما کمپین تبلیغاتی خود را در سایت های مختلف انجام بدهید، برند شما به صورت کامل معرفی می شود و ترافیک ارگانیک سایت شما به شدت افزایش می یابد.

تبلیغات کلیکی قابل کنترل است

مردی که تبلیغات کلیکی کسب و کار خود را در گوشی و کامپیوتر خود راه اندازی کرده است

اگر برگردیم به مزیت شماره دوم، این نکته را نیز باید اضافه کنیم که این نوع تبلیغات قابل کنترل است، در عین حال که شما میتوانید تمام اتفاقات کمپین خود را مشاهده کنید که چقدر بازدید و بازخورد داشته اید، می توانید هزینه های کمپین خود را نیز کنترل کنید، زیرا کنترل هزینه ها، فعالسازی و غیرفعالسازی کمپین نیز در اختیار شما است. این موضوع را با مثالی که در زیر بیان کرده ایم بهتر درک خواهید کرد.

فرض کنید که شما کمپین فروش محصولات روانشناسی خود را راه اندازی کردید و نتیجه آنچنانی نگرفتید، حالا برای آنکه پول شما به هدر نرود و هزینه اضافی برای شما نباشد، شما کمپین خود را متوقف می کنید و به دنبال ایجاد بنر تبلیغاتی برای محصولات دیگر خود می روید، این بار جستجو و تحقیقات شما به شما نشان داده اند که محصولات زبان انگلیسی فروش بالایی دارند، پس شما یک تبلیغ مخصوص زبان انگلیسی آماده می کنید و در کمپین خود منتشر می کنید، یعنی تبلیغ این محصول را جایگزین محصول قبلی می کنید، سپس کمپین خود را فعال می‌کنید و به فروش مورد نظر خود دست می یابید. به این کار کنترل تبلیغات کلیکی می گویند.

تبلیغات کلیکی هزینه چقدر هزینه دارد؟

هزینه تبلیغات PPC(Pay per click) بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله سایتی که تبلیغات شما را منتشر می کند، نوع تبلیغ شما، مخاطبانی که در نظر دارید تبلیغ را ببینند و مقدار بودجه ای که در دست دارید. اما در کل اکثر سایت هایی که در ایران خدمات تبلیغات کلیکی ارائه می دهند، از 100 تومان در ازای هر کلیک شروع تا 9000 تومان در ازای هر کلیک پول دریافت میکنند. البته قیمت تبلیغ بستگی به نوع بسته تبلیغاتی شما دارد.

این هزینه در کشورهای دیگر بیشتر از این است، در کشورهای اروپایی و آمریکایی از 0.67 $ در ازای هر کلیک شروع می شود تا 7$ میرسد.

قیمت تبلیغات PPC(Pay per click) در شبکه های مختلف نیز متفاوت می باشد، تبلیغات در گوگل با تبلیغات در آمازون، فیسبوک و شبکه های دیگر متفاوت می باشد. در زیر لیست کمترین هزینه تبلیغات کلیکی در هر شبکه اجتماعی را بیان کردیم.

تبلیغات گوگل 0.67 دلار (جستجو)
تبلیغات گوگل 2.32$ (نمایش)
تبلیغات فیسبوک 1.35$
تبلیغات اینستاگرام 3.56$
تبلیغات توییتر 0.38$
تبلیغات لینکدین 5.26$
تبلیغات پینترست 1.5$
تبلیغات آمازون 0.89$

کلام نهایی

باید یادآور شویم که استفاده از تبلیغات موبایلی به طرز جادویی رشد کرده است، امروز بسیاری از تبلیغات سازگار با موبایل هستند، یعنی امروز تمام شبکه های اجتماعی قابل دسترسی در مبایل هستند و به دلیل اینکه مبایل یکی از پرکاربردترین وسایل الکترونیکی است، شرکت های تبلیغ کننده از تبلیغات خود در موبایل بازخورد بالایی دریافت میکنند.

اشتراک گذاری:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
سهراب رستمی

سهراب رستمی

من سهراب رستمی هستم، یکی از بنیانگذاران دیجی نیکان... چندسالی است عشق وعلاقه به نویسندگی مرا وادار به تولید محتوای نوشتاری و ویدیویی کرده است، عاشق نوشتن هستم و دوست دارم همیشه با صبر، استقامت و تلاش در کنار همکاران بی نظیرم در دیجی نیکان، در خدمت شما عزیزان باشم. به امید پیروزی، آزادی و موفقیت
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در مسیر...

پست های مرتبط

کسب درآمد از محتوا نویسی

درآمد محتوا نویسان چقدر است؟

کسب درآمد از محتوا نویسی یکی از هیجان انگیزترین موضوعات در دنیای امروز است. بسیاری از افراد علاقمند یادگیری محتوا نویسی و کسب درآمد از