اینفلوئنسر مارکتینگ نوعی از بازاریابی شبکه های اجتماعی است که امروزه به عنوان بخش مهمی از دیجیتال مارکتینگ در دنیای مجازی از آن یاد میشود، خب اینفلوئنسر کیست؟
اینفلوئنسر کسی است که در شبکه های اجتماعی فعالیت می کند و تعداد زیادی فالوور دارد که در شبکه های اجتماعی چون فیسبوک، اینستاگرام و یوتیوب تبلیغات شرکت های مختلف را انجام میدهد، به کاری که اینفلوئنسرها انجام میدهند، اینفلوئنسر مارکتینگ گفته می شود.
بر اساس گزارشات منتشر شده، درآمد میانگین اینفلوئنسر مارکتر ها مشهور سالانه حدود 32 هزار دلار آمریکایی است.
آیا دوست دارید اینفلوئنسر شوید؟ ما در این مقاله سعی کرده ایم تا با استفاده از بهروز شدهترین و معتبرترین منابع، اطلاعاتی را راجب اینفلوئنسر مارکتینگ بیان کنیم. با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
اینفلوئنسر کیست؟
اینفلوئنسر شخصی است که از طریق حضور در رسانه اجتماعی بر نظرات، رفتارها و تصمیمات مخاطبان خود تأثیر میگذارد که معمولاً در شبکه هایی مانند اینستاگرام، تیک تاک، یوتیوب و یا توییتر فعالیت میکنند. از آنجاییکه اینفلوئنسر ها افراد پر طرفداری هستند، شرکت ها، افراد و کسب و کارهای مختلف تبلیغات محصولات و خدمات خود را به آنها میسپارند تا آنها در صفحات شخصی خود به شکل پست و استوری به اشتراک بگذارند. بهطور مثال فرض کنید شما یک هنرمند مشهوری هستید که در اینستاگرام بیش از 1 میلیون فالوور دارید، شرکت ها و افراد شما را به عنوان یک اینفلوئنسر میشناسند و تبلیغات خود را به شما میسپارند تا پیج خود منتشر کنید و کسب و کار آنها را به مخاطبان خود معرفی کنید. در نتیجه میتوانیم بگوییم که شما یک اینفلوئنسر حرفه ای هستید!
انواع اینفلوئنسر ها
اینفلوئنسر مارکتینگ هم با توجه به شخصیت اجتماعی اینفلوئنسر و تعداد فالووری که اینفلوئنسرها دارند، 5 نوع مختلف دارد. در زیر به معرفی هر 5 نوع اینفلوئنسر می پردازیم.
- مگا اینفلوئنسرها
- ماکرو اینفلوئنسر ها
- اینفلوئنسر های سطح متوسط
- میکرو اینفلوئنسرها
- نانو اینفلوئنسر ها
مگا اینفلوئنسرها
مگا اینفلوئنسرها افرادی هستند که بیش از یک میلیون فالوور دارند ، آنها شهرت زیادی دارند و به عنوان افراد مشهور یا چهره های عمومی شناخته شده اند.
مگا اینفلوئنسر ها به دلیل شهرت بالایی که دارند، برای انجام تبلیغات محصولات و خدمات، هزینه های زیادی دریافت میکنند. بطور مثال یکی از اینفلوئنسر های مشهور ایرانی-هلندی نگین میرصالحی است که فشن بلاگر مشهور است و با برندهای مطرح مد کار میکند و در شبکه های اجتماعی فعالیت دارد.
اگر شما میخواهید کسب و کار بزرگی راهاندازی کنید و بازدهی بالایی از تبلیغات محصولات خود دریافت کنید، با بلاگر های مشهور و اینفلوئنسر های مطرح میتوانید این کار را انجام دهید.
بیشتر بدانید: دیجیتال مارکتینگ چیست؟
ماکرو اینفلوئنسرها
ماکرو اینفلونسر ها به افرادی گفته میشود که بین 500 هزار تا 1 میلیون فالوور دارند، ماکرو اینفلوئنسر ها مانند مگا اینفلوئنسرها نقش مهمی از اینفلونسر مارکتینگ دارند، این اینفلوئنسرها هم از شهرت بالایی در رسانه های اجتماعی برخوردارند، آنها برای تبلیغات محصولات، خدمات و برندها از صفحات رسمی مجازی خود استفاده میکنند و برای انجام تبلیغات برندها پول زیادی دریافت میکنند.
همچنان مطالعه کنید: اینستاگرام چیست و چگونه کار میکند؟
اینفلوئنسر های سطح متوسط
اینفلونسر های سطح متوسط به افراد مشهوری گفته میشود که بین 50 هزار تا 500 هزار فالوور دارند که معمولاً افرادی چون: وبلاگ نویسان، اینستاگرامرها، تیک تاکر ها و تولیدکنندگان محتوای مشهوری هستند که به عنوان متخصص در زمینه خاصی فعالیت میکنند.
برندها و کسب و کارها برای اینکه تبلیغات دائمی، قوی و بهصرفهای داشته باشند، با اینفلوئنسرهای سطح متوسط شراکت های مالی و تجاری انجام میدهند تا بازدهی بالایی از تبلیغات محصولات و خدمات خود دریافت کنند.
میکرو اینفلوئنسرها
میکرو اینفلوئنسرها افرادی هستند که از 10 هزار تا 50 هزار فالوور دارند. میکرو اینفلوئنسر ها برای برندها و مشاغلی که به دنبال تبلیغات مقرون به صرفه و معرفی برند خود هستند، بهترین گزینه هستند زیرا میکرو اینفلوئنسر ها نسبت به ماکرو اینفلوئنسر ها پول کمتری دریافت میکنند، این برای کسب و کارهای کوچکی که تازه شروع به فعالیت کرده باشند، گزینه مناسبی است.
نانو اینفلوئنسرها
اینفلوئنسر های نانو از 1000 تا 10 هزار فالوور دارند که بهطور فزاینده ای توسط برندها برای کمپین های اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده میشوند و نکته جالب اینجاست که نانو اینفلوئنسر ها با 8.8% بالاترین نرخ تعامل را بین همه انواع انفلوئنسرها دارند. برخی از نانو اینفلوئنسرها ممکن است حتی از برند ها پولی دریافت نکنند، چون نانو اینفلونسرها به دنبال شهرت بیشتر و جذب فالوورهای بیشتر هستند و تمایل دارند با برندهای مختلف مشارکت کنند.
مطالعه کنید: راهنمای جامع محتوا نویسی
یک اینفلوئنسر چه کاری انجام میدهد
نقش اینفلوئنسر ها در بازاریابی، افزایش فروش یا جذب فالوور ها بسیار برجسته است. اینفلوئنسر ها به عنوان یک تولید کننده محتوا میتوانند محتوای جذابی تهیه کنند، آنها در مورد یک موضوع خاصی چون، سفر، فناوری، لایف استایل و… محتوا تولید کرده و در صفحه خود به اشتراک میگذارند، البته محتوایی که یک اینفلوئنسر ایجاد میکند تاثیر بسیار زیادی بر مخاطبانش دارد، به این دلیل وقتی یک اینفلوئنسر محتوایی در مورد محصول خاصی تهیه میکند، به زودی مشتریان محصول مورد نظر افزایش پیدا میکند و افراد زیادی مایل به خرید محصول میشوند.
یکی از وظایف مهم دیگری که اینفلوئنسر ها به عهده دارند، ایجاد محتوای ویدیویی است که در یوتیوب و اینستاگرام به اشتراک میگذارند، شاید فکر کنید که ویدیو گذاشتن در یوتیوب و اینستاگرام خیلی ساده است و همه میتوانید این کار را انجام دهند، اما اگر شما یک اینفلوئنسر نباشید و با اصول اینفلوئنسر مارکتینگ آشنا نباشید، ویدیو شما تاثیر آنچنانی ندارد، اینفلوئنسرها با قوانین بازاریابی و تولید محتوا آشنایی دارند، بنابراین، محتوای جذاب ایجاد میکنند.
اینفلوئنسر ها سفیر برند هستند که اغلب از طریق پست های شبکه های اجتماعی و صفحات شخصی خود به تبلیغ برند مورد نظر میپردازند و در مقابل دستمزد دریافت میکنند.
مزیت های اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ به عنوان یکی از بهترین منابع کسب درآمد، مزایای زیادی به همراه دارد. در زیر برخی از مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ را بررسی کرده ایم.
رسیدن به مخاطبان هدف
اینفلوئنسر ها میتوانند کسب و کار شما را به مخاطبان هدف شما معرفی کنند. مخاطبان هدف افرادی هستند که به محصولات و خدمات شما نیاز دارند و در واقع آن بخشی از جامعه هستند که محصولات شما مخصوص آنهاست. به طور مثال اگر شما فروشگاه لباس زنانه داشته باشید، مخاطبان هدف شما خانم ها هستند. کاری که اینفلوئنسر ها انجام میدهند معرفی کردن محصولات شما به این گروه مخاطبان است.
بازگشت سرمایه زیاد
بر اساس برآوردهای سازمان های اقتصادی و اطلاعات بازاریابان مشهور جهان، نرخ بازگشت سرمایه اینفلوئنسر مارکتینگ 5 برابر سرمایه گذاری است، یعنی اگر شما یک میلیون تومان سرمایهگذاری کنید، 5 میلیون تومان بازگشت سرمایه خواهید داشت. این رقم قابل توجهی برای سرمایهگذاری در بخش دیجیتال مارکتینگ است.
اینفلوئنسرها به شما کمک میکنند پول خود را پس انداز کنید
یکی از مزیت های اینفلوئنسر مارکتینگ این است که وقتی شما محصولات و خدمات خود را از طریق اینفلوئنسرها تبلیغات میکنید، دیگر نیازیبه پرداخت پول اضافی برای تبلیغات ندارید، زیرا بودجه کمپین شما بهینه شده و بازدهی شما را افزایش میدهد، این پسانداز پول زمانی بهتر عمل میکند که شما با میکرو اینفلوئنسرها همکاری داشته باشید، چون میکرو اینفلوئنسرها پول زیادی دریافت نمیکنند اما تبلیغات گسترده ای انجام میدهند.
اینفلوئنسر ها بیشتر قابل اعتماد هستند
از آنجاییکه توصیه های اینفلوئنسر مارکتر ها مهم و تأثیرگذار است، هزینه کردن روی تبلیغات برای شما نتیجه خوبی دارد، اما اگر این کار را یک فردی انجام بدهد که اینفلوئنسر نباشد، به نتیجه مطلوب دست نمییابید چون تجربه نشان داده است که نظرات دیگران و توصیف کردن دیگران از محصول هنگام خرید روی شما هم تاثیر می گذارد. بنابراین اینفلوئنسر ها بهترین گزینه برای اعتمادسازی نسبت به برند شما هستند.
اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران
این روزها اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران نیز رونق زیادی یافته است و اینفلوئنسر مارکتر ها درآمد خوبی کسب میکنند، آنها در شبکه های اجتماعی مختلفی فعالیت کرده و درآمد خوبی بدست میآورند. یک اینفلوئنسر مشهور میتواند با یکبار استوری گذاشتن در صفحه اینستاگرامش، 5 تا 10 میلیون تومان هزینه دریافت کند. شما میتوانید در شبکه اینستاگرام یک اکانت برای خود بسازید و شروع کنید به فعالیت های اینفلوئنسری.
کسب درآمد اینفلوئنسری از شبکه یوتیوب هم ممکن است اما شما باید بارها و بارها تمرین کنید تا بتوانید مثل یک فرد حرفه ای پست بگذارید و مخاطبان بیشتری جذب کنید. شبکه های دیگری چون فیسبوک، توییتر، کوینکس و غیره هم کمابیش در ایران طرفدار دارند و شما میتوانید از طریق آنها نیز به فعالیت های اینفلوئنسر مارکتینگ بپردازید.
چقدر باید هزینه کنم تا یک اینفلوئنسر خوب شوم؟
برای اینفلوئنسر شدن نیازی به هزینه زیادی نیست اما نیاز است تا زمان زیادی صرف کنید تا تبدیل به یک اینفلوئنسر حرفه ای شوید، البته بستگی به شرایط، امکانات و بودجه شخصی شما دارد، اگر میخواهید در مدت زمان کمتری تبدیل به یک اینفلوئنسر حرفه ای شوید، شرکت کردن در دوره های آموزشی و پرداخت هزینه های آموزش در زمان مورد نظر شما صرفهجویی به عمل میآورد بنابراین شما این شانس را دارید که زودتر به درآمد برسید.
بطور مثال: شما ممکن است برای خرید یک دوره آموزشی اینفلوئنسر مارکتینگ 15 ساعته نیاز داشته باشید 5-10 میلیون تومان پرداخت کنید، اما این ارزشش را دارد، زیرا دوره های آموزشی که هزینه اش را پرداخت میکنید، نسبت به دوره های رایگان آموزشی کامل و جامعتر هستند و آموزش با کیفیتتری ارائه میدهند.
مقدار هزینه مورد نیاز برای اینفلوئنسر مارکتینگ بستگی به شرایط و عواملی چون (حوزه مورد مطالعه، اندازه، رشد و شهرت شبکه اجتماعی شما، نوع محتوایی که تولید می کنید) نیز دارد. بطور مثال: شما میتوانید در حوزه های چون سبک زندگی، آشپزی، مد و فشن فعالیت کنید، برای این موضوعات نیاز به هزینه های زیادی ندارید، فقط باید روش انجام کار را بدانید، در عین حال این حوزه ها مخاطبان زیادی نیز دارند که میتواند برای شما مقرون بهصرفه باشد اما در حوزه های دیگری چون دیجیتال مارکتینگ، تدریس زبان و… ممکن است به هزینه های بیشتری نیاز داشته باشید، چون شما نیاز دارید امکانات، نرم افزار و تخصص زیادی داشته باشید تا بتوانید یک اینفلوئنسر تأثیرگذار شوید.
آینده اینفلوئنسر مارکتینگ چگونه خواهد بود؟
با توجه به رشد روز افزون دیجیتال مارکتینگ و رسانه های اجتماعی، رشد اینفلوئنسر مارکتینگ به مراتب افزایش خواهد یافت، اگر شما از همین الان شروع کنید به فعالیت های اینفلوئنسری، تا چند سال بعد میتوانید در سراسر جهان مخاطب داشته باشید، البته دلایل موثقی برای این وجود دارد، از جمله افزایش تعداد اینفلوئنسرها که باعث جذب سرمایه گذاری های بیشتر میشوند، در عین حال، اینفلوئنسر مارکتینگ به دلیل قدرتی که در جلب اعتماد مخاطبان دارد، برند های بیشتری را به سمت خود جذب میکند، در نهایت یکی از دلایل مهم دیگری که باعث رشد اینفلوئنسر مارکتینگ خواهد شد، ویدیو محور شدن محتوا است که این روند به سرعت ادامه دارد. در نتیجه بر اساس این روند ها اینفلوئنسر مارکتینگ در سالهای آینده رشد قویتری خواهد داشت.
پیشنهاد ما به شما
اگر میخواهید یک شغل پر درآمد و لذتبخش داشته باشید و از محبوبیت خوبی بین مردم برخوردار باشید، همین حالا شروع کنید به فعالیت های اینفلونسری و کم کم پروسه تولید محتوا را یاد بگیرید حوزه خود را مشخص کنید و فعالیت کنید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!